A CIA legbénább akciói

külföld
2014 június 20., 18:18
comments 7

A Mother Jones csinált egy összeállítást az amerikai kémek legfurább terveiről

  • Az arab világban terítettek volna olyan Oszama bin Laden akciófigurákat, aminek hamar lejött a legfelső festékréteg a fejéről. Alatta a terroristavezérnek vörös arca, és rikító zöld szeme volt. Az volt a terv 2005-ben, hogy ezekkel a babákkal riasztják el a Pakisztánban és Afganisztánban élő gyerekeket az Al-Kaidától. Itt lehet megnézni a prototípust.
  • Az 1960-as évekban az indonéz Sukarno elnököt próbálták volna úgy elmozdítani hivatalából, hogy egy rá nagyon hasonlító férfival felvesznek egy pornófilmet.
  • A legszomorúbb akció szintén a 60-as években indult. Macskák fülébe építettek érzékeny mikrofonokat, hogy lehallgathassák a szovjeteket. Az tervet 1967-ben fújták le. Az első különlegesen kiképzett macskának az lett volna a feladata, hogy bejusson a washingtoni szovjet nagykövetség épületébe, de az akció első perceiben halálra gázolta egy arra járó taxi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.