A cinikus pofátlanság új csúcsa, amikor az egyik kamupárt egyetlen semmitmondó mondattal letudja a 300 milliós állami támogatás elverését

2014 június 20., péntek 13:02
79

A választásokra összetákolt kamupárt, az Összefogás párt vezetője, Szepessy Zsolt is benyújtotta pártja pénzügyi beszámolóját. Ezt kötelező volt megtennie, ezért cserébe járhatott nekik a 298 millió forintos állami támogatás a kampányra.

Ez Origo cikke szerint ez lett a beszámoló, teljes terjedelmében közöljük:

„Az országgyűlési képviselők választása kampányköltségeinek átláthatóvá tételéről szóló 2013. évi LXXXVII. törvényben foglaltaknak az alábbiak alapján teszünk eleget:A 298 500 000 forint a 2014-es parlamenti választásokra és annak kampányára került felhasználásra az idevonatkozó törvények szerint.”

Sok kamupárt indult a választáson, de a többiek legalább ennél kicsit komolyabban vették az elszámolást. A Transparency International számításai szerint az állam kb. hatmilliárd forintot költött el a 18 pártlista támogatására, ebből nagyjából négymilliárdot a kispártok nyeltek el.

Arról nincs információnk, hogy a Kehi vizsgálódna az ügyben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt