Kocsis Máté szerint ha Pintér Sándor egy egykori ügynököt nevez ki államtitkárnak, akkor ezt biztosan jól átgondolta, és ezt illik tiszteletben tartani

POLITIKA
2014 június 20., 14:34
comments 95

Csütörtökön derült ki, hogy a frissen kinevezett rendészeti államtitkár, Tasnádi László a Belügyminisztérium III-as főcsoportfőnökségébe tagozódó III/II-2 alosztály századosa volt a rendszerváltás előtt.

Tasnádi László; Áder János; Orbán Viktor; Kövér László; Balogh Zoltán;

Az ügynökakták nyilvánosságra hozását évek óta tendenciózusan, minden létező módon elgáncsoló Fidesz  egyik ifjú politikusának, Kocsis Máténak jutott a feladat, hogy elmondhassa, miért nincs ezzel semmi gond. Sikerült neki. Egyrészt mert:

"Tasnádi László szakmai és nem politikai munkát végez."

A pénteki sajtótájékoztatón Kocsis beszélt arról is, hogy Tasnádi László régen is a rendvédelemben dolgozott és most is ezt teszi. Ráadásul államtitkár a korábbi ciklusban is a belügyminiszter egyik közvetlen munkatársaként teljesített szolgálatot,

éppen ezért ha Pintér Sándor a saját munkájának segítése érdekében így döntött, akkor nyilvánvalóan ezt átgondolta, ekképpen illik tiszteletben tartani.

Kocsis szerint ráadásul Tasnádi László életrajza a korábbi években is ismert lehetett mindenki számára, tehát nem érhetett meglepetésként senkit.

Tasnádi csütörtök azt mondta, hogy kém- és terrorgyanús emberekről jelentett a rendszerváltás előtt, ezért nem mond le, mert nincs miért. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.