Nemzeti légitársaság nélkül nem élet az élet - lesz új Malév, vagy mi

POLITIKA
2014 június 20., 08:04
comments 82

Bár az uniós szabályok határozottan tiltják, hogy egy légitársaságban az államnak meghatározó szerepe legyen - ennek volt is némi köze az állami milliárdokkal törvényellenesen kitömött Malév csődjéhez -, a magyar kormány mindent megtesz, hogy újra legyen

nemzeti légitársaságunk.

Legalábbis a Napi Gazdaságban megjelentek alapján a kormány "nyitott a tárgyalásokra minden komoly érdeklődővel".

A kormány szerint Magyarország "számos határozott jelentő adottságot, pici tényezőt, meglévő értéket és lehetőséget tud felmutatni". Mondjuk ez alapján elképzelni se tudom, hogy hogyan mehetett csődbe a Malév. Mindenesetre most az állam "pénzügyi szempontból fenntartható üzleti modell mentén" hozna létre légitársaságot magánbefektetőkkel, mert csak kisebbségi része lehet a cégben a szabályok szerint. Hogy az állam milyen ügyesen gazdálkodik, azt jól mutatja, hogy kishíján még egy monopóliumot is sikerült csődbe vinnie, így kimondottan jók lehetnek a kilátásai a világ egyik legdrágább iparágában, ahol a fapados konkurencia seperc alatt töltötte ki a Malév után maradt űrt. (Napi Gazdaság via Válasz.hu, Hír24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.