Tessék abbahagyni az ugrálást, különben a kormány bevezet még egy-két különadót!

POLITIKA
2014 június 20., 05:45
comments 344

Gondolta volna, hogy amikor az RTL Klub Mészáros Lőrinc mesésen gyors gazdagodásáról közöl riportot, akkor tulajdonképpen

úgy viselkedik az országgal és lakóival - velünk, érted? Magával és velem! -, mint egy gyarmattartó?

Ha nem gondolta volna, most már gondolja! Megmondta a Lázár János!

Orbán Viktor kancelláriaminisztere a nagyon baráti tulajdonú Napi Gazdaságnak adott interjújában beszélt erről. Az interjúból megtudtuk még, hogy:

  • Az RTL vezetői azt gondolják, hogy nekik nem kell adózniuk - és hát miért ne lehetne így felfogni azt, ha valaki tiltakozik egy indokolatlan különadó ellen.
  • Az RTL-nek azért kell fizetnie, mert "extraprofitja" van - erről bővebben lásd UP jegyzetét.
  • Nem kéne nagyon ugrálni, mert "újabb területeken is" különadót vezethet be a kormány.

Azt is megtudhatjuk, hogyan gondolkodnak a gazdaságról országunk vezetői. Lázár János szerint "nagy hiba volt" "külföldi kézbe adni" a lapkiadó vállalatokat és a televíziókat. Hasonlóan gondolkodik arról is, hogy az RTL-nek hogyan kellett volna kezelnie a helyzetet.

Nem ám hírműsorokat kéne gyártaniuk, hanem a tulajdonosuknak

meg kellett volna keresnie a saját kormányát, amely aztán felvehette volna a kapcsolatot a magyar kormánnyal, és szépen megbeszélik a dolgot.

Ez lett volna Lázár szerint "az európai módszer", úgyhogy valaki szóljon lécci Európának, hogy kapjon már észbe! És így tovább.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.