Tessék abbahagyni az ugrálást, különben a kormány bevezet még egy-két különadót!

Gondolta volna, hogy amikor az RTL Klub Mészáros Lőrinc mesésen gyors gazdagodásáról közöl riportot, akkor tulajdonképpen

úgy viselkedik az országgal és lakóival - velünk, érted? Magával és velem! -, mint egy gyarmattartó?

Ha nem gondolta volna, most már gondolja! Megmondta a Lázár János!

Orbán Viktor kancelláriaminisztere a nagyon baráti tulajdonú Napi Gazdaságnak adott interjújában beszélt erről. Az interjúból megtudtuk még, hogy:

  • Az RTL vezetői azt gondolják, hogy nekik nem kell adózniuk - és hát miért ne lehetne így felfogni azt, ha valaki tiltakozik egy indokolatlan különadó ellen.
  • Az RTL-nek azért kell fizetnie, mert "extraprofitja" van - erről bővebben lásd UP jegyzetét.
  • Nem kéne nagyon ugrálni, mert "újabb területeken is" különadót vezethet be a kormány.

Azt is megtudhatjuk, hogyan gondolkodnak a gazdaságról országunk vezetői. Lázár János szerint "nagy hiba volt" "külföldi kézbe adni" a lapkiadó vállalatokat és a televíziókat. Hasonlóan gondolkodik arról is, hogy az RTL-nek hogyan kellett volna kezelnie a helyzetet.

Nem ám hírműsorokat kéne gyártaniuk, hanem a tulajdonosuknak

meg kellett volna keresnie a saját kormányát, amely aztán felvehette volna a kapcsolatot a magyar kormánnyal, és szépen megbeszélik a dolgot.

Ez lett volna Lázár szerint "az európai módszer", úgyhogy valaki szóljon lécci Európának, hogy kapjon már észbe! És így tovább.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.