Váratlanul megpuccsolták az NSA-t

külföld
2014 június 20., 03:16
photo_camera AZ NSA főhadiszállása Marylandben.
The Intercept

Csütörtök éjjel republikánus és demokrata képviselők fura koalíciója megpuccsolta az amerikai törvényhozásban az amerikai szupertitkosszolgálatot, az NSA-t. A védelmi költségvetésről tárgyaltak, ehhez nyújtott be a fura koalíció egy módosítüt, ami alapján az NSA a jövőben csak és kizárólag külön, eseti felhatalmazással gyűjtheti be az amerikaiak online személyes adatait.

A módosítóval egyben azt is megtiltották, hogy a CIA vagy az NSA hozzáférési kapukat építsen kereskedelmi célú alkalmazásokba.

Javaslatuk végül 293:123-as többséget szerzett, annak ellenére is, hogy a bírói és a titkosszolgálati bizottság is hevesen tiltakozott.

Mindez persze csak részsiker, a védelmi költségvetésről még a szenátus is szavazni fog. (AP via Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.