A jog teljes szigorával csapott le a helyi bürokrácia egy kansasi kissrácra

2014 június 23., hétfő 18:54

A szabály az szabály. Ha a kansasi Leawood helyi rendeletei azt mondják, hogy engedély nélkül senki sem emelhet szabadon álló szerkezeteket saját családi háza kertjében, akkor a helyi hatóságok akkor is lesújtanak, ha a "szabadon álló szerkezet" adott esetben egy lábakon álló könyvszekrény.

Egy olyan könyvszekrény, amiből akárki ingyen vehet magának könyvet, ha cserébe ad egy másikat.

A szabadon álló szerkezetet egy kilencéves kissrác, Spencer Collins építette az apjával és a nagyapjával anyák napjára általános iskolai tanár édesanyjának.

Kansas amúgy hagyományosan a hagyományosan kis államban hívő republikánusok vidéke, így a magam részéről nem is értem, hogy a város vezetése milyen alapon érzi magát feljogosítva arra, hogy megmondja, ki mit tarthat a kertjében. Akárhogy is, a városfejlesztésért felelős bürokrata, Richard Coleman szerint a kertekben ugyanúgy nem lehet ingyenkönyvtár, ahogy például kanapé sem, bár a magam részéről ez utóbbit sem értem.

Mindenesetre Spencer most harcba száll. Azt tervezi, hogy a következő tanácsülésen felszólal és megpróbálja visszavonatni az idióta rendeletet. A csata állását Spencer Facebook-oldalán lehet követni, a bátrabbak meg nyugodtan írjanak a városi tanács tagjainak! (Via Daily Dot)