Na, kit felejtett ki Juncker kinevezésének ellenzői közül a Magyar Nemzet most, hogy már szinte el is dőlt Juncker bizottsági elnöksége?

POLITIKA
2014 június 23., 16:10

Lengyelország és Spanyolország is Jean-Claude Junckert, a volt luxemburgi miniszterelnököt fogja támogatni, ha szavazniuk kell az Európai Bizottság új elnökéről, jelentette be Tusk lengyel és Rajoy spanyol kormányfő közös hétfői sajtótájékoztatóján.

Ezzel gyakorlatilag el is dőlt, hogy Juncker lesz az EB új elnöke. A Magyar Nemzet beszámolójából megtudhattuk, hogy Juncker jelöltségét "leginkább David Cameron brit kormányfő ellenzi".

Amit a Magyar Nemzetből nem tudtunk meg, az az, hogy volt még egy európai kormányfő, aki mindenáron meg akarta akadályozni Juncker jelöltségét. Egy olyan kormányfő, akinek a pártja amúgy Rajoy spanyol és Tusk lengyel miniszterelnök pártjával szövetséges az Európai Parlamentben. De szövetségese Angela Merkel német kancellár és Juncker-támogató pártjának is.

Ez a kormányfő az EP-választás után azzal érvelt, hogy a választóitól arra kapott felhatalmazást, hogy Juncker bizottsági elnökségét megakadályozza.

Orbán Viktornak hívják.

(h/t markoferko)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.