Tömegesen kerültek kórházba, akik a Balatonban úsztak

katasztrófa
2014 június 23., 10:07
comments 89

A 10 km-es nyílt vízi balatonfüredi Európa-kupa győztese, Gyurta Gergely és a második helyezett olimpiai bajnok, Risztov Éva is kórházba került, miután fertőzést kaptak el a vízben – írja a Sport Géza sportportál.

Mindketten kalici- vagy rotavírustól betegedtek meg: lázuk lett, hánytak és hasmenésük volt. A kórházban infúziót kaptak, majd egy nap után hazaengedték őket.

Rajtuk kívül szinte minden úszó rosszul lett, pedig a Magyar Úszó Szövetség közleménye szerint két nappal a verseny előtt a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve Kémiai, Toxikológiai és Laboratóriumi Osztálya (ez az ÁNTSZ utóda) megvizsgálta a vizet, és a minőségét teljes mértékben alkalmasnak találta a versenyhez.

A Balatonban egyébként 10 nap alatt 20 ezer garda hullott el, nem tudni, mitől.

photo_camera Gardatetemek a Balaton partján, Balatonfenyvesnél 2014. június 13-án. (Fotó: Varga György / MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.