A Fidesz egyetemi tanárt farag az olimpikonokból és a Kossuth-díjasokból

parlament
2014 június 24., 08:59

A fideszes Pósán László módosítást nyújtott be a felsőoktatási törvényhez, és az egyik pont megengedné, hogy doktori fokozat nélkül is egyetemi tanár lehessen az, akinek Kossuth-díja vagy olimpiai érme van. Pósán nem tért ki a változtatás okára az indoklásban.

Az egyik javaslat szerint a művészeti felsőoktatásban a doktori fokozattal egyenértékűnek kell elfogadni a Kossuth-díjat és a kormányrendelet vagy miniszteri rendelet alapján adományozott díjakat. Ők akkor taníthatnak, hogy végeztek egyetemi alapképzést – írja az Origo.

A sportoktatásban pedig a doktori fokozattal egyenértékűnek kell elfogadni azt is, ha valaki egy olimpián, a Paralimpián vagy a Siketolimpián dobogós lett. (Illetve legalább alapképzésben szerzett oklevele legyen.)

Így akár még Mocsai Lajosból is lehet majd rektor. Vagy Schmitt Pálból.

Update 14:00

Pósán László máris visszavonta a törvényjavaslatot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.