Fónagynak fogalma sincs arról, mennyivel adósodunk el az oroszoknak, de ez nem is baj, mert ő már 72 éves

Tbg
POLITIKA
2014 június 24., 09:52
comments 212

A Fidesz-kormány tagjai naponta újabb és újabb válaszokkal bizonyítják, hogy még mindig van még sokkal feljebb, már ami a kamukázást illeti.

Fónagy Jánost a Hír24-es Benyó Rita kérdezte arról, hogy tudja-e, hogy mennyire fog eladósodni az ország a hétfőn a képviselők által elfogadott paksi hitelszerződés miatt.

Az államtitkár előbb kerek-perec kijelenti, hogy nem tudja, mennyibe fog kerülni a végén a paksi bővítés költsége (ezt 6-7 ezer milliárd forintra teszik a szakértői becslések), de eladósodni biztos nem fog az ország.

A riporter ezután joggal kérdez rá, hogy honnan tudja ezt, ha nem tudja, mennyibe fog kerülni a végén a hitel, Fónagy ezt mondja:

Mert 72 éves vagyok, és többet tudok a világról mint Ön!

- válaszolta a közelekdésügyi államtiktár.

A paksi atomerőmű beruházása és a hitel visszafizetése Magyarországnak harminc évébe fog telni, tehát pontosat arról, hogy mennyibe került ez az egész, csak 2044 környékén fogunk tudni.

Fónagy akkor már 102 éves lesz, de valószínűbb, hogy már nem lesz.

Ennyi idősen persze tényleg lehet erről lazán nyilatkozni - feltéve, ha az ember megfeledkezik arról, hogy államtitkár -, hiszen a most elfogadott paksi hitelt a jövő generációinak kell majd visszafizetnie.

Fónagy eddigi legemlékezetesebb bonmot-ja az volt, hogy nem hisz a versenyben. Ez talán még azon is túltett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.