Huszonöt vádlott az évszázad tömegverekedésében

bűnügy
2014 június 25., 07:30
comments 23

2012. április 29-én a két, egymással haragos viszonyban álló család tagjai előbb a futballpálya szélén keveredtek szóváltásba, majd berohantak a pályára is, ahol bajnoki labdarúgó-mérkőzés zajlott. A verekedés miatt a játékvezetőnek le kellett fújnia a mérkőzést.

Május 2-án reggel a két családhoz tartozó huszonnégy vádlott a helyi ABC mellett találkozott, ahol - a focipályán történtek miatt - hangos szóváltás alakult ki közöttük. Kölcsönösen sértegették a másik tábor tagjait, majd a magukkal vitt ütő- és vágóeszközökkel

- fabotokkal, húsklopfolóval, lemezcsővel, seprűfejjel, bokszerrel és dobókéssel -

egymásnak estek.

A verekedésben egy vádlott súlyos, hét vádlott és egy tanú könnyű sérüléseket szenvedett, a rendőrség oszlatta fel őket.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség egy vádlottat súlyos testi sértés bűntettével, egyet ennek kísérletével, további tizennyolc vádlottat pedig könnyű testi sértés vétségével is vádol. Egy vádlottra elzárás, ötre felfüggesztett szabadságvesztés, tizenkilencre pénzbüntetés kiszabását indítványozza.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.