Hétköznapi horror: rendszeresen zaklatja a rendőrség, mert hét éve ellopták az iratait

Szabolcs az ország egyik legkeresettebb bűnözője. Öt különböző rendőrkapitányságon vezetnek róla aktát, rendszeresen beidézik, folyamatosan kihallgatásokra jár.

Szabolcs amúgy nem bűnöző, hanem grafikus. Egyetlen bűne, ha egyáltalán, hogy hét éve, még gimnazista korában ellopták a személyijét. És bár ő bejelentette a lopást, és új iratokat is igényelt, élete pár éve gyökeresen átalakult.

Bár a 2007-ben, egy balatoni nyaraláskor ellopott iratai már 2008-ban lejártak, egy autótolvaj rendszeresen azokkal írja alá a lopott autók adásvételi szerződéseit. A magyar hatóságok meg már csak olyanok, hogy ha egy autótolvaj lopott autókat értékesít, arról azt feltételezik, hogy az adásvételi szerződéseket nyilván a saját hivatalos irataival hitelesít.

Ezért aztán folyamatosan zaklatják Szabolcsot. Az sem érdekli őket, hogy az iratok, amiket a tolvaj használ, már rég lejártak, és hogy Szabolcs be is jelentette az eltűnésüket.

De zaklatják őt azok is, akiket a tolvaj átvert. Van, aki a lakásán kereste fel és követelte vissza tőle a négyszázezer forintot, amit egy végül le nem szállított autóért kifizetett. És rászállt az adóhivatal is.

Hogy mi lehet a megoldás? Egy rendőr szerint az, hogy ha Szabolcs minden újabb meggyanúsításakor, kihallgatásakor újra és újra feljelentést tesz iratai 2007-es ellopása miatt. Azért, mert a normál ügymenetben egy iratot három évig köröznek. Szóval, ha lejár a három év, akkor újra nyugodtan használhatja a tolvaj az iratait. A hatóságokat az olyan apróságok, hogy egy hat éve lejárt igazolványról van szó, látszólag nem érdeklik. A teljes horrorsztori a Totalcaron.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.