Nemzetközi tanulmány: Uganda jobb ország, mint Magyarország

katasztrófa
2014 június 26., 09:34
comments 45

Kezdjük az alapokkal:

És akkor a megdöbbentő tény: Uganda mindezek ellenére jobb ország, mint Magyarország. Hogy ez hogy jött ki?

Melyik ország mennyire járul hozzá a világ javításához, úgy általában a közjóhoz? - tette fel a kérdést egy mindeddig ismeretlen kutatócsoport, ami az ENSZ és egyéb nemzetközi szervezetek adataiból dolgozott, és egészen furcsa eredményre jutott.

A goodcountry.org-on közzétett tanulmányt Simon Anholt, egy többek között országimázs-építéssel foglalkozó független tanácsadó jegyzi. A metodológia ismeretlen, az eredmény megdöbbentő.

A goodcountry.org hét kategóriában rangsorolja a vizsgált 125 országot, ezek a következők:

  1. Tudomány és technika
  2. Kultúra
  3. Nemzetközi béke és biztonság
  4. Világrend
  5. Bolygó és klíma
  6. Prosperitás és egyenlőség
  7. Egészség és jólét

Az összesített listát Írország vezeti, a második Finnország, a harmadik Svájc:

photo_camera Klikkre nagyul!

Az utolsó helyeken Irak, Vietnam és Líbia állnak.

Magyarország 61. helyezésével az összesített lista kellős közepén foglal helyet, Moldova és Szerbia között, Uganda után, de Egyiptom előtt.

photo_camera Klikkre nagyul!

Mint látható, a legjobb helyezéseket a tudomány és technika (9. hely) illetve a kultúra (13. hely) terén értük el, egészségünk és jólétünk alapján viszont csak a 101-ek vagyunk, a világbékéhez való hozzájárulásunkat tekintve pedig hátulról a harmadik helyen állunk: nálunk már csak a lettek és a litvánok szerepeltek rosszabbul.

Még egyszer: fogalmunk sincs, hogy jött ki mindez, a kutatás módszertanának ismerete hiányában csak szörnyülködni lehet az eredményen. Illetve itt a jó alkalom, hogy végre magadba szállj: Te mit tettél ma a világbékéért?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.