Őrizetbe vette a rendőrség az újszülött gyermekétől az orvosi ellátást megtagadó vegan nőt

Egészségügy
2014 június 26., 08:58
comments 153

A rendőrség azután lépett, hogy a floridai Sarah Anne Markham több alkalommal sem volt hajlandó újszülött gyermekét nem vegan élelmiszerekkel vagy gyógyszerekkel ellátni. A gyerekre lefogyva és kiszáradva találtak rá a hatóságok, kórházba vitték. Markham ellen a gyermek elhanyagolása miatt emelnek vádat.

A 23 éves nővel a hírek szerint orvosa közölte, hogy a 12 napos gyermekét kórházba kéne vinni kiszáradás miatt. A doktor egyben gyógyszert is írt fel a gyermeknek, de a rendőrségi közlemény szerint a nő megtagadta ezek használatát, mert nem vegan összetevőket is tartalmaztak.

photo_camera (via Gawker)

Markham a kiérkező rendőröket sem akarta beengedni, végül fel kellett törjék a zárat. A nő azt mondta a rendőröknek, hogy egy különvéleményre vár, és állítólag vallási alapú kezelésekben volt érdekelt. Azt sem akarta elhinni az orvosoknak, hogy gyermekét kiszáradás fenyegetné, mivel szerinte normális bélműködés volt tapasztalható az újszülöttnél. Gyermekét az orvosok által javasolt ételek helyett organikus szójareceptek alapján táplálta, mert szerinte az biztonságosabb a gyereke számára, mint bármi, amiben állati összetevő található.

A nő végül beleegyezett, hogy a rendőrök kórházba vigyék a gyermekét, de a jelentés szerint csak azért, mert belátta, hogy nincs más választása. A nőt később a rendőrök szabadon engedték, de gyerekét nem láthatja a bírósági meghallgatásig. (Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.