Itt a világbajnokság hipsztereknek, amin hivatalosan el nem ismert országok csapatai csapnak össze

sport
2014 június 27., 15:43
comments 10

Ú, kiestek a spanyolok, hú, Neymar így meg úgy.

Ezekről mindenki tud pár üres mondatot elejteni. Ha viszont váratlant akarsz húzni, akkor bizony a Független Labdarúgó Szövetség Konföderációjának Világbajnokságát kell követned.

Ennek a furcsa tornának az első meccseit idén június elején rendezték Svédországban. Maga a szövetség 2013-ban jött lére és, a célja, hogy olyan országok focicsapatait tömörítse, amelyik országokat nem ismernek el hivatalosan a nemzetközi szervek, így a futballszövetségek sem.

Az érdeklődés persze jóval kisebb volt, az egész rendezvényt egy hatezer férőhelyes stadionban rendezték, és a jegyek is jóval olcsóbbak, mint a rendes vébén.

A szövetségnek jelenleg húsz tagja van, akik évi 50 fontot fizetnek minden bejegyzett játékos után, és 500-at minden klubért.

A ConIFA-ban elsősorban európai csapatok dominálnak, viszont Dél-Amerikát valamint Óceániát egyetlen ország sem képviseli.

A tornán 12 csapat vett végül részt, képviseltették magukat többek között az asszírok, a dél-oszétok, a Man-szigeten élő gael-nyelvet beszélők, Abházia, Nizza tartomány, Kurdisztán, Dárfúr régiója és Hegyi-Karabah csapata is.

Ahogy a rendes világbajnokságon, itt is meglehetősen különböző a csapatok felkészülési lehetősége, a Darfur United tagjai például egy menekülttáborból érkeztek, míg a karabahiaknak saját bajnokságuk is van. Az észak-olasz Padánia pedig nem is szeretné magát országként elismertetni, csak azért indultak, hogy a világ felismerje történelmi szerepüket. A csapatuk tagja volt amúgy Enoch Balotelli, Mario testvére is.

Az eredmények között itt lehet böngészni, azt péládul hamar látni, hogy szegény dárfúriakat rendesen elverték, egyszer 19, máskor 20 góllal kaptak ki.

A bajnok végül a Nizza csapata lett, a Man-szigetekieket és az asszírokat előzték meg.

nizza(via Atlantic)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.