Misztikus kígyó- és méhtámadások miatt menekülnek a kegyetlen nigériai terrorszervezet katonái

külföld
2014 június 27., 09:49
comments 37

A nigériai sajtó szerint a főleg az ország északkeleti részén tevékenykedő kegyetlen iszlamista terroristacsoport, a Boko Haram több tagja azért menekült el a búvóhelyükül szolgáló sűrű erdős területekről, mert nagyon megijesztették őket a rendszeres kígyó- és méhtámadások.

A terrorszervezetnek, ami számos robbantásos merénylet elkövetése mellett több száz diáklány elrablásáért is felelős, két tagját nemrég kapták el a hatóságok. Ők a Borno államban található Sambisa erdőből menekültek ki. A fegyveresek a beszámolók szerint azt mondták, hogy misztikus méhek és kígyók támadták meg őket, több társukat pedig meggyilkolták, ezért sokan elmenekültek.

photo_camera A Boko Haram vezetősége (BOKO HARAM / AFP)

Az egyikük egyenesen arról beszélt, hogy a támadások a chiboki lányok elrablásának eredménye. Szerintük az általuk meggyilkolt emberek szelleme tért most vissza kígyók és méhek formájában.

Bár pár terrorista animista világképét megrázta a veszélyes állatok megjelenése, a Boko Haram egyáltalán nem hagyta abba a támadásokat. Egymást érik az emberrablások és az erőszakos támadások az országban. Legutóbb szerdán robbantottak a fővárosban, Abujában, 21 embert meggyilkolva így.

A terrorszervezetről itt írtunk hosszabban. (via VICE)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.