Az MSZP baloldali összefogást akar Budapesten

politika
2014 június 28., 10:05
comments 30

Közös jelöltek indítását javasolja a baloldali pártoknak Budapesten az önkormányzati választáson a szocialist párt. Horváth Csaba ezt úgy indokolta, hogy a győzelem stratégiája a teljes összefogás, a legjobb ajánlatot kell a budapestieknek tenni

„A budapestiek többet érdemelnének, mint csak a Fidesz,”

ezért és a Fidesz által módosított választási törvény miatt javasolják a teljes összefogást.

Horváth Csaba szerint április 6. azt bizonyította, hogy győzni lehet Budapesten az összefogással, május 25. pedig azt, hogy a külön indulással csak veszíteni lehet.

Minden kerületben teljes összefogás kell, közös jelölt, közös lista, valamint közös főpolgármester-jelölt, a „vitatott helyeken” pedig a közel azonos támogatottságú jelöltek között aláírásgyűjtéssel döntsenek. A főpolgármester- és a 23 kerületi polgármesterjelölt mellett 297 önkormányzati képviselői körzetben javasolnak közös jelölteket indítani.

A május 25-ei európai parlamenti választás nem az egyetlen értékmérő, ami a megállapodás politikai alapjait rendezi, az önkormányzatiság lényege a beágyazottság, és az, hogy a civil szervezetek támogatják-e a jelöltet – mondta Horváth Csaba.

Fontosnak nevezve a szervezeti erőt és a kampányképességet is. A főpolgármester-jelölt személyét firtató kérdésre Horváth Csaba azt mondta, az erről szóló tárgyalás, „hogy ne öltsön casting jelleget”, nem a nagy nyilvánosság előtt zajlik. Az elsődleges alkalmassági feltétel az, hogy az illető vállalja a jelöltséget, de szerinte ez a sajtóban megjelent emberek egyikéről sem derült még ki.

Hunvald György volt VII. kerületi polgármesterének, a párt kerületi elnökének ügye nincs lezárva, nemcsak a bíróságon, hanem a jelöltségével kapcsolatban sem – mondta Horváth Csaba. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.