Magyar polgármesterek világtalálkozója van Gödöllőn

politika
2014 június 28., 08:53
comments 14

Gémesi György köszöntőjével megkezdődött a Magyar Önkormányzatok Szövetsége által szervezett magyar polgármesterek kétnapos világtalálkozója Gödöllőn, a királyi kastélyban.

photo_camera Fotó: Soós Lajos / MTI

A vendéglátó Gémesi György polgármester (Gödöllői Lokálpatrióta Klub), a MÖSZ elnöke a világ magyar polgármesterei egyedülálló találkozójának nevezte a tizedszer megrendezett eseményt. Az MTI azt írja:

„Az eltelt időt értékelve rámutatott, hogy a találkozókon lehetőség volt a stratégiai kérdések megbeszélésére, az egyetemes önkormányzati értékek végiggondolására, köztük az egyik legfontosabb, a szubszidiaritás, vagyis a társadalmi szabályozás helyi szintű intézése elvének hangsúlyozására.”

Paczolay Péter, a rendezvény fővédnöke, az Alkotmánybíróság elnöke az előadásában azt mondta: a jól működő demokrácia nem létezhet erős önkormányzatiság és megfelelő mértékű decentralizáció nélkül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.