Módosítják a reklámadót: mégis fizethet az RTL már az idén is

parlament
2014 június 30., 08:04
comments 159

A június 11-én elfogadott reklámadótörvény módosítását kezdeményezi a fideszes L. Simon László többek között azzal a céllal, hogy korlátozza az adóalap csökkentésének lehetőségét az idén – írja az MTI.

A parlamentnek ma benyújtott törvényjavaslat szerint erre csak akkor van mód, ha az adóalany 2013-as üzleti évének adózás előtti eredménye nulla vagy negatív. Az indoklás szerint a módosítás figyelemmel van arra is, nem kizárt, hogy egyes adózóknak „kreatív” ügyletekkel negatív lett a társasági adóalapjuk.

Az előterjesztés szerint nő az adóalap, ha az adóalany kiszervezi a reklámfelület értékesítését egy ügynökségek, azaz sales house-nak – olvasható az indoklásban (pdf). A törvényjavaslatot már pénteken elfogadhatja az Országgyűlés, ha hozzájárul a kivételes eljárásban történő tárgyaláshoz.

A hvg.hu azt írja, a cél az, hogy az RTL idén se tudja elkerülni az adó megfizetését. A reklámadóról szóló törvény elfogadása után ugyanis kiderült: a kereskedelmi tévének nem kéne megfizetnie idén a reklámadó nagy részét, mert egy korábbi nagy tranzakció miatti veszteségelhatárolással leírhatná az idei adót.

Ezen a kormány úgy berágott, hogy Varga Mihály rájuk küldte a NAV-ot.

Hogy mi ez az egész reklámadó-mutyigate, arról itt írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.