https://444.hu/assets/lio-messi-2.jpg

Mindenhol ott van Messi. Mindenhol

futball
2014 július 02., 18:55
comments 27

„... figyelnek ezek a szemek. A pénzekről, a bélyegekről, a könyvek fedeléről, a zászlókról, a plakátokról, a cigarettacsomagok burkolatáról – mindenhonnan.”

Messit tavaly vizsgálni kezdte a spanyol adóhatóság, miután felmerült a gyanú, hogy az apjával milliárdokat tartottak meg az argentin játékos reklámbevételeiből adózás helyett.

Hogy mégis miből jött össze annyi pénz, hogy 4,2 millió euró legyen csak az, ami nem kerül be a spanyol államkasszába? Hát az alábbiakból – a teljesség igénye nélkül, és persze egy-egy márkához több reklám is készült.

Egészséges életmód

Messi a chipseken

messi chips 2

A KFC arcaként

csirke

A Pepsi focistája

nyomor

A reggeli a legfontosabb étkezés

reggeli

A kosaraskirály

photo_camera Ebből van krikettes verzió is

A legfontosabb a jó matrac

ágyikó

Messi, a férfi

Adidas-rémálom

cipőű

Mint Gillette-reklámarc

penge

Japánul beszélt egy arcmosóreklámban

arclemosó

A Dolce & Gabbana modellje

A Lody ruhamodellje

Nagy utazás

A török légitársaság alapembere

photo_camera Messi, a repülőgép bohóca

Katarban mosolyogva

mosoly

Álmában a szülővárosában

szülőváros

Egy kínai autó reklámarcaként

kínai

A jövő hírnöke

Samsung Galaxyval visz focit a nyomornegyedbe

okostelefon

És győzi le az űrlényeket

űrlények

A WeChat arca, a kütyükirály

kütyü

Most, hogy Argentína nyögvenyelősen továbbjutott a vb-n, Messiből akár még világbajnok is lehet. Ezzel tényleg ő lenne minden idők legjobb játékosa, miután a BL-győzelem és az Aranylabda is többször megvolt neki.

Hogy a világ egyik legértékesebb játékosa ennek ellenére miért égeti magát bénábbnál bénább reklámokban, amikor már most is annyi pénze van, hogy nem tudja elkölteni? Rejtély, talán a kolumbiai drogbárókkal is összefüggésbe hozott apja tudja a választ.

(A fenti fotó: HO / AFA PRESS OFFICE / AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.