Egymilliárd dolláros tévedés volt minden Los Angeles-i diáknak Ipadet adni

oktatás
2014 július 02., 08:17
comments 62

Elég hamar rájött a Los Angelesi iskolakerület, hogy nem volt túl jó ötlet egymilliárd dollárért Ipadeket vásárolni minden egyes Los Angeles-i iskolásnak. A terv eleve elég sok bírálatot kapott, ennek ellenére is keresztülvitték.

A jószándékú elképzelés szerint a diákok az Ipadeket használhatták volna házi feladatuk megírására. A tervbe egy apróbb hiba csúszott:

a diákok szinte azonnal feltörték a szűrőprogramokat, amikkel azt akarták megakadályozni, hogy mindenféle közösségi hálózatokon lógjanak.

Ezért aztán megtiltották nekik, hogy az Ipadeket otthon, tanári felügyelet nélkül használják.

Itt most megismételném, hogy eredetileg azért adták az Ipadeket, hogy azokat otthon használhassák.

Ha azt hiszi, hogy tanultak a hibából, téved. A költséges kudarcból arra következtettek, hogy az Ipadek helyett inkább laptopokat adnak minden Los Angeles-i diáknak. (Via Reason)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.