ScienceMeetup a 444-en

meetup
2014 július 02., 15:00

"A Budapest Science Meetup azért lett, hogy legyen egy hely, ahol kutatók mesélhetnek tudományról, nem csak (sőt, főleg nem) szakmabelieknek. Minden egyes meetup-on a meghívott előadók röviden szólnak új eredményeikről, távlati terveikről, vagy éppen aktuális tudományos érdekességekről. Tudományfilozófiától elektronikáig, mikrobiológiától csillagászatig minden terítékre kerül."

Ezt mondtuk négy évvel ezelőtt, amikor nagyon amatőr formában (újra)indult ez az érdeklődő laikusoknak szóló rendezvénysorozat és ezt mondjuk most is azzal a különbséggel, hogy eljött az ideje, hogy szintet lépjünk. Nem azért "lépünk szintet", mert sokkal profibbak lettünk (bár reméljük, egy kicsit mégis), hanem mert azzal, hogy a Meetup blogját eredeti helyéről áthozzuk a 444-re, reméljük, egyrészt több emberhez jutunk el, másrészt egy kicsit újra is gondolhatjuk, mit is akarunk a blogtól.

Természetesen lesz minden, ami eddig volt (beharangozók, meetup videók és a hozzájuk kapcsolódó prezentációk), de lesz több színes hír, meg mindenféle egyéb kezdeményezés, amelyek közül párról a nyár folyamán majd lehull a lepel. És ami nagyon fontos, az eddigi hosszú előadásoknak lesz zanzásított, amolyan "teaser" változata, azoknak az időszűkében levőknek, akiknek nincs fél órája eldönteni, hogy most akkor érdekli-e őket a téma, vagy sem.

A júniusi Meetup-ról például itt van Hajdu Tamás (ELTE TTK Embertani Tanszék), aki a Kárpát-medence középső és késő bronzkori népességváltozásairól beszélt:

link Forrás

Őt követte Ősi Attila (MTA-MTM Paleontológiai Kutatócsoport), aki a Magyarországon talált 85 millió éves dinoszaurusz és egyéb őshüllő leletekről és felfedezésük körülményeiről mesélt:

link Forrás

Az előadásokról készült teljes videók hamarosan ITT lesznek elérhetőek.

Az új helyért, a költözéshez nyújtott segítségért, meg egyáltalán a lehetőségért és bizalomért köszönet a 444 csapatának, külön kiemelve a fáradhatatan Tbg-t, aki a blog dizájn-megújulásában is oroszlánrészt vállalt.

Update: Felkerültek a teljes hosszúságú videók, alattuk pedig megtalálhatjátok a hozzájuk tartozó hangfájlokat!

link Forrás

Link az mp3 verzióhoz.

link Forrás

Link az mp3 verzióhoz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.