Kivonulhat az állam a főiskolák fenntartásából

2014 július 3., csütörtök 4:56
220

A közösségi főiskolákká alakuló intézmények nem olyan szakembereket képeznek, amilyenekre a piacnak szüksége van, illetve túlreagálják a piac igényeit - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Palkovics László, az Orbán Viktor közbenjárásával kinevezett új felsőoktatási államtitkár.

"Az államnak van pénze a felsőoktatásra, de a támogatás feltétele, hogy az ágazat elégítse ki a gazdaság igényeit. Ez eddig nem működött optimálisan" - mondta a lapnak Palkovics, aki szerint "a lehető leggyorsabban" végre kell hajtani a profiltisztítást.

"Amire évente csak öt-tíz hallgatót vesznek fel, az szinte észrevétlenül, gyorsan kivezethető a rendszerből, akár úgy, hogy már idén ősztől nem indítjuk el" - mondta az új államtitkár Magyar Nemzetnek.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy azoktól a főiskoláktól, amelyek az állam szerint nem piacképes szakokat tartanak fenn, az állam elveszi a támogatást.

(Magyar Nemzet)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt