Kettős ügynököt fogtak Németországban

Tbg
külföld
2014 július 04., 19:15
comments 6

A hidegháború utáni időszak legnagyobb kémbotránya is lehet abból a letartóztatásból, amit szerdán foganasítottak Németországban. A német állambiztonság (BND) egyik 31 éves tagját azért tartóztatták le, mert az USA-nak kémkedett.

Ám ez csak később derült ki, a gyanú eleinte az volt, hogy az oroszoknak dolgozott. Kihallgatásakor derült csak ki, hogy az NSA többször megkörnyékezte őt, az egyik német lap szerint azután, hogy tavaly kiderült, az NSA a német kormányt is lehalgatta.

Feltehetően arra volt kíváncsi az NSA, hogy haladnak a németek a lehallgatási botrány felgöngyölítésével. A napokban egyébként két volt NSA-munkatársat hallgattak ki Németországban, egyikük arról is beszélt, a BND eléggé szorosan együttműködött az NSA-val. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.