Tiszafüreden bukkant fel az anthrax

Egészségügy
2014 július 04., 08:02
comments 18

Pintér Erika, Tiszafüred polgármestere azt mondta, az elmúlt napokban az önkormányzathoz információk futottak be arról, hogy a város külterületén állatok és emberek fertőződtek meg lépfenétől – írja az atv.hu. Azóta a Nébih is megerősítette, hogy anthrax van a városban.

Egy farmon ütötte fel a fejét a megbetegedés, valószínűleg fertőzött hús miatt, így azonnal szerződést bontottak a vállalkozóval – mondta a polgármester, aki szerint 5 ember van kórházban a bőr-anthraxnak is hívott fertőzéssel. A gócpont a Tiszafüred külterületén lévő Kócsújfalu, ahol rendkívüli fórumon szóltak a lakosoknak. Még Tiszaújváros is veszélyeztetett a hús miatt.

A bőr-anthrax az egyik leggyakoribb lépfene megbetegedési forma, de emberről emberre nem terjed. Ha nem kezelik, nagy a veszélye a véráramfertőzésnek, így a kezeletlen bőr-anthrax az esetek 20 százalékában halálos, antibiotikum-kezelés mellett viszont jól gyógyul.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.