Nem hívott mentőt a túladagolt nőhöz, börtönbe kerülhet

bűnügy
2014 július 05., 07:42
comments 50

Tavaly nyáron jelentek meg a hírek arról, hogy öt ember halálához is köze lehetett Magyarországon a para-metil-4-metilaminorex dizájnerdrognak. Az egyik áldozat egy 21 éves nő volt, aki Szekszárdon adagolta túl magát.

Az ügyészség most segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat a testvérpár ellen, akik ott voltak vele, mikor az eset történt, de nem hívtak mentőt, írja a Blikk.

A vádlottak és egyikük nő ismerőse, a 21 éves nő Budapestről Szekszárdra utaztak, hogy bulizzanak. A nő  hozta azt a fehér port, amelyből – szívószállal az orrukba szívva – mindhárman többször is fogyasztottak – mondta a Teol.hunak a Szekszárdi Járási Ügyészség szóvivője, Bali-Fülöp Zsuzsanna.

A nő hajnalban rosszul lett. Teste felhevült, állapota folyamatosan romlott, remegni kezdett, ujjai merevvé váltak, pupillája kitágult, állkapcsa összeszorult. Amikor a testvérpár ezt látta, vízzel próbálták ugyan lehűteni, és ismerőseiket is felhívták,

orvost azonban nem.

Végül egyik ismerősük hívott mentőt, akik már nem tudták újraéleszteni.

A segítségnyújtás elmulasztása miatt az ügyészség a testvérpár egyik tagjára letöltendő, a másikra felfüggesztett börtönt kért. Igaz, azt a szakértő sem tudta megmondani, ha időben érkezik a segítség, megmenthették-e volna a nőt, írja a Blikk.

Arról, hogy miért nagyon a veszélyes para-metil-4-metilaminorex, ebben a cikkben részletesen írtunk. Röviden összefoglalva azért,

mert nagyon könnyű túladagolni, a simán csak hatásos dózis veszélyesen közel van a halálos dózishoz.

A nő szervezetében a halálos dózis ötszöröse volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.