Amerikai fiatalt vertek össze Kelet-Jeruzsálemben

külföld
2014 július 06., 07:34
comments 35

Vizsgálatot sürget Amerika, annak a palesztin származású amerikai állampolgárnak az ügyében, akit állítólag izraeli biztonsági emberek vertek össze a héten a Kelet-Jeruzsálemben lezajlott tüntetések során.

photo_camera AFP PHOTO / AHMAD GHARABLI

A floridai tizenöt éves Tarik Khdeir unokatestvére annak a palesztin fiúnak, akit állítólag izraeli szélsőségesek öltek meg még kedden. A palesztin fiút bosszúból gyújtották fel a június 12-én elrabolt és meggyilkolt három izraeli fiatalért. Khdeir a családot látogatta meg, amikor tüntetések és összetűzések kezdődtek a városrészben.

Az izraeli igazságügy-minisztérium közleménye szerint az ügyben folyik a vizsgálat. A rendőrség szóvivője szerint Khdeir egy hatfős csoport tagja volt, akiket a tüntetések alatt őrizetbe vettek, mert többüknél kés volt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.