Egy hónapig tartó filmet készít egy svéd rendező, 72 perces az első trailer

Anders Weberg svéd filmrendezőt rég foglalkoztatja, hogyan képes befolyásolni egy cselekmény nélküli film a nézők hangulatát. Úgy döntött, csinál is egy 720 órás, azaz 30 napos filmet erről. Egyelőre úgy tűnik, ez lesz minden idők leghosszabb filmje, bár teljesen biztosak még nem lehetünk ebben, ugyanis csak 2020-ban fogják bemutatni.

Az Ambiancé egy cselekmény nélküli, álomszerű utazás időn és téren át. Absztrakt, nonlineáris narratívájú bemutatása a rendező eddigi kapcsolatának a mozgóképpel.

Legalábbis a film weboldala valami ilyesmit ír. Ha ön sem érti, hogy ez pontosan mit jelent, szerencséje van, ugyanis itt a film első trailere, ami 72 percnyi kóstolót ad ebből az egészből.

Ha ezt megnézte, sokáig nem fog hallani az Ambiancéről, a következő trailer ugyanis csak 2016-ban jön. Az 7 órás és 20 perces lesz, 2018-ban pedig egy 72 órás (3 napos) előzetest mutatnak majd be.

2020-ban már maga a film érkezik, a rendező tervei szerint minden kontinensen egyszerre mutatják be, és csak egyszer lesz levetítve, utána megsemmisítik. Ez lesz a most 46 éves Anders Weberg utolsó filmje. (TheVerge)

(A címlapi kép a trailerből van, keresse meg, ha akarja.)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.