Eljárásjogi hiba miatt meg kell ismételni az ifj. Hegedűs Loránt elleni fegyelmit

politika
2014 július 07., 09:15
comments 20

A református egyház Tiszáninneni Református Egyházkerületének bírósága másodfokú ítéletében hatályon kívül helyezte az első fokú ítéletet és új eljárást írt elő ifj. Hegedűs Loránt ügyében.

Az antiszemita nézeteit jobbikos lakossági fórumokon rendre előadó lelkész tavaly november 3-án istentisztelet keretében Horthy-szobrot avatott budapesti, Szabadság téri temploma előterében. Hegedüs ellen Szabó István dunamelléki református püspök kezdeményezett eljárást.

Az első fokon eljáró Budapest-Északi Református Egyházmegye bírósága írásbeli megrovásban részesítette Hegedűst. Az ítélet ellen Hegedűs ügyvédje és az egyházmegyét képviselő jogtanácsos is fellebbezett.

A Tiszáninneni Egyházkerület bírósága az előbbinek adott helyt. Súlyos eljárásjogi hiba történt: Hegedűs ügyvédje elfogultsági indítványt nyújtott be az elsőfokon eljáró bíróság ellen, amely végül maga döntött az indítványról. (Via Reformatus.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.