Eljárásjogi hiba miatt meg kell ismételni az ifj. Hegedűs Loránt elleni fegyelmit

2014 július 7., hétfő 9:15
20

A református egyház Tiszáninneni Református Egyházkerületének bírósága másodfokú ítéletében hatályon kívül helyezte az első fokú ítéletet és új eljárást írt elő ifj. Hegedűs Loránt ügyében.

Az antiszemita nézeteit jobbikos lakossági fórumokon rendre előadó lelkész tavaly november 3-án istentisztelet keretében Horthy-szobrot avatott budapesti, Szabadság téri temploma előterében. Hegedüs ellen Szabó István dunamelléki református püspök kezdeményezett eljárást.

Az első fokon eljáró Budapest-Északi Református Egyházmegye bírósága írásbeli megrovásban részesítette Hegedűst. Az ítélet ellen Hegedűs ügyvédje és az egyházmegyét képviselő jogtanácsos is fellebbezett.

A Tiszáninneni Egyházkerület bírósága az előbbinek adott helyt. Súlyos eljárásjogi hiba történt: Hegedűs ügyvédje elfogultsági indítványt nyújtott be az elsőfokon eljáró bíróság ellen, amely végül maga döntött az indítványról. (Via Reformatus.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt