Felfüggeszthették az összes szerződéskötést az állami cégeknél

A Cink kapott meg egy levelet egy állami cégnél dolgozó alkalmazottól, ami szerint az új fejlesztési miniszter, Seszták Miklós minden részben vagy teljes egészében állami cégnél felfüggesztett minden szerződéskötést. Ráadásul a levelet nem BCC-zve küldték ki, így minden alkalmazott láthatta, hogy az intézkedés több mint száz céget érint.

A levél szerint a normál üzletmenethez szükséges szerződéseket újra lehet kötni, de persze az könnyen kérdésessé válhat, hogy mi számít normál üzletmenetnek. A levélben nem szerepel indoklás, és csak annyi derül ki belőle, hogy ha valaki mégis kötne szerződést, akkor azt csak Sesztákkal és a vagyonpolitikáért felelős államtitkárral egyeztetve teheti meg.

Seszták Miklós miniszteri kinevezése sokakat meglepett a Fideszben, ezzel Orbán Viktor egy olyan szereplőt rakott fontos pozícióba és bízott rá komoly pénzeket, aki a hírek szerint sem Simicska Lajoshoz, sem Csányi Sándorhoz nem köthető. Egy ilyen szerződés-felfüggesztés simán olvasható ennek az átadásátvételi procedúrának egy elemeként, de amint többet megtudunk, frissítjük majd a cikket.