Ötven év után szabadult ki fogságából Raju, az elefánt

ÁLLAT
2014 július 08., 09:02
comments 72

Raju borjúkora óta kegyetlen gazdák tulajdona volt. Folyamatosan láncokon tartották, és csak most, félévszázados korában szabadította ki egy indiai állatvédő szervezet, a Wildlife SOS.

A mentőakció Uttar Prades államban nem volt egyszerű, az állat fogvatartója parancsszavakkal próbálta hergelni Rajut, amikor az állatmentők érte mentek.

A csapatban összesen tíz állatorvos és vadonszakértő volt, két rendőrrel kiegészülve, és a végén sikerrel jártak, el tudták vinni az állatot a Mathura városában található elefántgondozó központba.

photo_camera Egész életét ezzel a lábán élte le (via Wildlife SOS)

Mindez július 2-án történt, 4-én pedig az elefánt megtehette első szabad lépéseit élete során. Az állatvédő szervezet tagjainak beszámolója szerint még könnyeket is felfedeztek a szemében.

photo_camera Most már azért jobban megy sora

Beszámolójuk szerint az állatot korábban éjjel-nappal láncokon tartották. Kifejezetten rossz állapotban találtak rá, most állandó orvosi ellátást kap, amíg fel nem épül. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.