Van olyan vidéki országgyűlési képviselő, akinek 186 ezerért bérelnek lakást a fővárosban

POLITIKA
2014 július 08., 07:12
comments 82

A Blikk kérte ki, hogy hány vidéki képviselő él azon jogával, hogy lakást béreljen neki az Országgyűlési Hivatal. A 199 honatya közül 81 már jelezte, hogy aludna a fővárosban, 13 szerződést már meg is kötöttek. Öt lakást az V. kerületben, négyet a XIII.-ban béreltek ki, de a legdrágább az Eötvös utcában, a VI. kerületben található:

havi 186 ezer forintot csengetnek érte.

A jogszabály legalább 35, de legfeljebb 50 négyzetméter alapterületű budapesti lakást ír elő. 50 négyzetméter 186 ezerért. A Hegedűs Gyula utcában 150 rugóért, a Szász Károlyban 122 ezért, a Kossuth téren 156 ezért bérelnek. Mindenhol a piaci ár fölött.

A Blikk a 81 képviselőre 150 ezres átlagárat számolt, ami összesen 150 milliós éves költséget jelent.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.