Háromszor annyi a mosógélkapszula-mérgezés, mint a korábbi években

Egészségügy
2014 július 09., 08:39

Egyre többen használják a mosó- és tisztítószer gélkapszulákat. Annyira, hogy 2013-ra, az előző évekhez képest, megháromszorozódott a kórházak által ellátott, gélkapszula miatt mérgezést szenvedett gyermekek száma – közölte az ÁNTSZ. Tavaly összesen 62 mérgezési esetet jelentettek gélkapszulával, míg idén június végéig már 35 ilyen esetről szerzett tudomást az ETTSZ. Ráadásul a mérgezések felét az 1 éves, harmadát a 2 éves korosztály szenvedi el. Úgyhogy mindig figyeljenek oda, mit vesznek a szájukba, és remélem, ezt az 1-2 éves gyerekek is olvassák!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.