Ötmilliós korrupcióval gyanúsítja az ügyészség az MSZP-s Hiszékeny Dezsőt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta az Országgyűlés elnökénél Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését - közölte a Legfőbb Ügyészség kommunikációs és sajtóosztálya csütörtökön az MTI-vel.

A Legfőbb Ügyészség közleménye szerint vesztegetés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt kérték ki az MSZP-s politikus mentelmi jogát.

Hiszékeny Dezső a XIII. kerület országgyűlési képviselője, a gyanú azonban még korábbi, angyalföldi alpolgármesteri tevékenységéhez kapcsolódik. Az ügyészség annyit árult el, hogy egy vállalkozó megtudta, van egy olyan XIII. kerületi üzlethelyiség, amelynek a bérleti jogát az önkormányzat addig nyilvánosan nem hirdette meg, az használaton kívül van. 2013 januárjában Hiszékeny Dezső akkori alpolgármester - akinek a működési körébe tartozott a kerület üzlethelyiségeinek, lakásainak kezelése - közvetítő útján jogtalanul ötmillió forintot kért azért, hogy a vállalkozó megkaphassa az üzlethelyiség bérleti jogát. A pénz átadására viszont végül nem került sor.

Az ügyészség szerint Hiszékeny Dezső cselekménye vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.