Tudja, miért nem jártak sikerrel a tárgyalások Munkácsy Krisztus Pilátus előtt című festménye megvásárlásáról?

politika
2014 július 10., 14:02
comments 50

A magyar kormány tájékoztatása szerint "nem jártak sikerrel" Munkácsy Mihály Krisztus Pilátus előtt című festményének megvásárlásáról vagy bérletéről szóló tárgyalások. A Munkácsy-trilógia most még Debrecenben kiállított darabját hamarosan vissza kell szállítani a kanadai tulajdonosnak.

Most ez utóbbi, a Hamilton Galéria azt közölte Pákh Imre műgyűjtővel, hogy a tárgyalások azért nem vezettek eredményre, mert

magyar részről semmilyen választ nem kaptak a kép megvásárlásával kapcsolatos ajánlatukra.

"Úgy tűnik, hogy Magyarországon nem tartanak igényt Munkácsy képeire" - mondta Pákh, aki szomorúnak tartja, hogy pont a festő születésének 170. évfordulóján kell megbontani a trilógiát. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.