Az EU szerint jogot sért a kormány a mobilparkolás állami lenyúlásával

gazdaság
2014 július 11., 14:40
comments 88

Az EME Zrt. tájékoztatása szerint az Európai Bizottság elküldte hivatalos állsápontját a magyar kormánynak, amelyben kifejtik, hogy a mobilfizetésről szóló magyar törvény több ponton is sérti az uniós jogot.

Az EME különösen rosszul járt a mobilparkolási rendszer átalakításával, amely monopolhelyzetbe juttatta a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-t.

A kormánynak most 60 napja van arra, hogy válaszoljon a Bizottságnak, amely az Európai Bíróság elé viheti az ügyet, amennyiben a magyar választ nem találja megnyugtatónak. (via)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.