Az EU szerint jogot sért a kormány a mobilparkolás állami lenyúlásával

gazdaság
2014 július 11., 14:40
comments 88

Az EME Zrt. tájékoztatása szerint az Európai Bizottság elküldte hivatalos állsápontját a magyar kormánynak, amelyben kifejtik, hogy a mobilfizetésről szóló magyar törvény több ponton is sérti az uniós jogot.

Az EME különösen rosszul járt a mobilparkolási rendszer átalakításával, amely monopolhelyzetbe juttatta a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-t.

A kormánynak most 60 napja van arra, hogy válaszoljon a Bizottságnak, amely az Európai Bíróság elé viheti az ügyet, amennyiben a magyar választ nem találja megnyugtatónak. (via)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt