Meghalt a magyar Ramone

gyász
2014 július 12., 06:26

Július 11-én elhunyt Tommy Ramone, a Ramones dobosa. Tommy Erdélyi Tamás néven Budapesten született 1952-ben, Budapesten, a Toldi mozi környékén lakott, holokauszttúlélő szüleivel nem sokkal később az Egyesült Államokba emigrált.

New York államban nőtt fel, még gimnazistaként alakította meg első zenekarát John Cummingsszal, a későbbi Johnny Ramone-nal. 1970-ben segédhangmérnöke volt Jimi Hendrix Band of Gypsys albumának.

A Ramonesban 1978-ig dobolt, depressziója miatt kilépett, akkor cserélték le Marky Ramone-ra, de a banda negyedik és nyolcadik albumának ő volt a producere. Ő írta az "I Wanna Be Your Boyfriend" című világslágert. Jellegzetes zakatoló dobolása generációkra hatott.

photo_camera Tommy Ramone 2008-ban (Fotó: Wikipedia)

Gyomorrákban halt meg, utolsó hónapjait egy hospice-házban töltötte. Ő volt az eredeti banda utolsó tagja. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.