Ennél rosszabbul időzített PR-anyag a világon nincs

vidék
2014 július 13., 07:59
comments 46

Mit lehet tenni, ha ennyi idő az átfutása egy helyi lapban a cikkek leadása, szerkesztése, nyomdába küldése és a megjelenése között? Ki gondolta volna, hogy bármi baj lehet, ha az agrárminiszter haverjával megjelenik egy többoldalas interjú arról, hogy milyen sokat köszönhet majd Tiszafüred annak, hogy Nagy József vállalkozó már szarvasmarhákat is tart és belecsapott a húsfeldolgozásba.

Erről a lapról van szó, szerkesztője Rajna Péter, a tiszafüredi Fidesz prominens alakja és a tiszafüredi Fidelitas egykori elnöke.

furedihirlap

És arról a Nagy Józsefről, akinek a farmjáról származó lépfenés húst került be a közétkeztetésbe, és így gyerekek tányérjára. De sajnos már lapzárta után.

Ez itt még csak a bemelegítés a nagy interjúhoz:

furedinaplo

És a következő oldalon már meg is jelenik maga Nagy József:

furedihirlap3

Van cowboyos kép is, és folytatódik az interjú a másik oldalon:

furedihirlap4

Az interjúból kiderül, hogy mennyire zavarja Nagy Józsefet, hogy nem lehet csak úgy bármit csinálni a pusztán.

Van a pusztának jövője és fejlődési lehetősége. Nem kell túlszabályozni, hagyni kell magától alakulni

A vállalkozóról azt érdemes tudni, hogy cége, a tiszafüredi székhelyű City-Gas korábban főleg műszaki cikkekkel foglalkozott, 2013 júliusában fogott bele a szarvasmarhatartásba és a húsfeldolgozásba. Elég hamar megtalálta számításait, a Népszabadság már hónapokkal korábban arról írt, hogy Hortobágyi Nemzeti Park természetvédelmi területeire kiírt földhaszonbérleti pályázaton nagyot nyert a cége, több mint 250 hektár értékben kapott olcsó állami földet. Úgy, hogy a pályázata beadásakor még egyetlen állattal sem rendelkezett. A helyiek akkor arról beszéltek, hogy Nagy József kifejezetten jó viszonyt ápol Fazekas Sándor és Varga Mihály miniszterrel.

Az állattartó telepet a Tiszafüredhez tartozó Kócsújfaluban húzták fel, mint azóta kiderült, a megfelelő engedélyek nélkül.

De mit mond az interjúban:

Ha meg tudnánk valósítani, hogy egy vágóhíd Tiszafüredre kerüljön, az munkahelyet teremtene, olcsóbb elérhetséget a minőségi húshoz. A régi lehető legtöbb beruházást tiszafüredi központtal szeretnénk megvalósítani. Középtávon reális cél, hogy "hortobágyi" megjelölésű, tiszafüredi előállítású húst kapjanak az ország bármely részén. Úgy gondolom, hogy ez versenyképes lenne a többi termékkel, árban és minőségben is garantálni lehet az elvárt szintet.

Arról már a megyei főállatorovos beszélt egy tiszafüredi fórumon, a lépfenefertőzés nyilvánosságra kerülése után, hogy az állategészségügyi előírások tömkelegét sértették meg a City Farmnál, ahol lépfene miatt pusztultak el a szarvasmarhák.

De térjünk vissza az interjúra. Nagy József a "hortobágyi" húsnál természetesen kiejti a száján a hungarikum szót, és azt is mondja, hogy a sok-sok beruházásához új városvezetésre van szükség. És tesz még egy fontos bejelentést is.

Az elképzeléseink között szerepel, hogy a City Ipari Parkban egy halfeldolgozó üzemnek is helyet adunk.

A találat köszönjük Levente nevű olvasónknak. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.