Egy amerikai lap szerint az FBI körözi a kurucinfós Varga Bélát

2014 július 14., hétfő 15:53
498

A PressDemocrat szerint Varga megfenyegetett egy ügyvédet, aki bíróság előtt akarta őt kérdezni arról, hogy milyen a viszonya a Kuruc.info nevű szélsőséges oldallal. Emiatt letartóztatták, de pár nappal később, május elején óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Ezután nem jelent meg a bíróság előtt, ezért adtak ki ellene körözést. A lap szerint a férfi Kanadába menekült.

Vargáról 2012 őszén derült ki, hogy ő lehet a szélsőséges kuruc.info tulajdonosa. A magyar származású férfi borászattal foglalkozott Amerikában, és egy ideig magyar termékeket árusító boltja is volt. Varga tagadta, hogy övé volna a kuruc, azt mondta, hogy csak baráti szívességből jegyeztette be a nevére a portált. Ehhez képest az Átlátszó azt írta, hogy a portálnak szánt adományok és hirdetési pénzek Varga számlájára kerültek.

A PressDemocrar cikkét a NOL szúrta ki. Az írás alatt Varga saját néven kommentel. Többek közt azt írja, hogy koncepciós eljárás áldozata, és hogy emiatt nem akar tovább Amerikában élni.

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt