Emelik ki a vízből a Costa Concordiát

külföld
2014 július 14., 11:48
comments 4

Hétfőn hajnali hatkor megkezdődött a Costa Concordia roncsmentésének újabb, egyben leglényegibb fázisa:

a talpára állított hajót tartó párnákból most kipumpálják a vizet, így a hajó a felszínre kerülhet és elvontathatják Genovába.

Ez eltarthat egy pár napig, ha rengeteg ideje van, itt egy élő feed:

Az újraúsztatást, ahogy a műveletet írják, a neves dél-afrikai hajómentő-szakértő, Nick Sloane idányítja. "Nick Sloane szenior mentőmester reggel hatkor elérte a távoli irányítóközpontot a Concordián" - állt az olasz hatóságok közleményében.

A tervek szerint ma két méterrel emelik meg a hajót, amit aztán harminc méterrel elhúznak keletre.

A művelet vége amúgy a szomorú elmúlás lesz, a Concordiát feldarabolják és fémhulladékként értékesítik. (Via The Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.