Hat héttel a szabadulása után szolgálatba állhat az utolsó amerikai hadifogoly

külföld
2014 július 14., 03:19
comments 6

Öt év tálib fogság és hat hét terápia után szolgálatra kell jelentkeznie Bowe Bergdahl őrmesternek, a nemrég öt veszélyes terroristára cserélt amerikai hadifogolynak.

Bergdahlnak nemcsak szolgálatra kell jelentkeznie a Sam Houston Erődben, hanem Kenneth R. Dahl vezérőrnagynál is, aki eltűnése fölöttébb gyanús körülményeit is vizsgálja.

Bergdahl alakulatának több tagja szerint szimplán dezertált, szökés közben esett a tálibok fogságába.

Ahol aztán öt évet töltött, elmondása szerint ideje javát egy ketrecben. Ezért szorult hazatérése után pszichoterápiára, de ebből a hadsereg szerint hat hét elég is volt, most már ideje leszolgálnia az idejét. (The New York Times via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.