Most ért véget a horogkereszt rehabilitációs hét

Történelem
2014 július 14., 14:40
comments 65

Egy kisrepülő vontatta a Dávid-csillagra nyomtatott horogkeresztet New York külvárosai felett a hétvégén. A proswastika nevű civil szervezet ezzel próbálja felhívni a figyelmet, hogy a horogkereszt eredetileg a béke szimbóluma, ami a világ szinte összes vallásában megjelenik, és azt csak a nácik próbálták kisajátítani, de valójában semmi köze hozzájuk. A helyi lakosok nem annyira örültek, szerintük a levegőben lobogó horogkeresztes zászló félelemkeltő, függetlenül attól, hogy a világháború előtt mit jelentett ez a szimbólum. (USA Today)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.