Nők is vezethetik majd az anglikán egyházat

vallás
2014 július 14., 17:33
comments 10

Ma szavaztak róla, hogy nők is szerezhessenek érseki rangot az anglikán egyházban, így például Canterburyi érseke, az anglikán egyház feje is lehet majd nő. Az egyházi vezetők 81 százaléka támogatta a változtatást, ami év végén lép majd életbe. 20 hónappal ezelőtt az anglikán egyház történetének egyik legsúlyosabb válságát élte meg, amikor a nők egyenjogúságára vonatkozó kezdeményezés elbukott a vezetőkön, noha a hívak nagy többsége már akkor is támogatta. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.