Letartóztatták a 3D-printelt pinakajak alkotóját

A japán rendőrség őrizetbe vette a 42 éves Megumi Igarasi művésznőt, aki a saját vaginájáról mintázott kajak tervével lett világhírű az interneten. A Rokudenasiko (kábé: semmirekellő kölyök) művésznéven alkotó hölgy az interneten gyűjtött pénzt a pinakajakprojekt megvalósítására. Művészeti célja a női nemi szerv demisztifikálása volt. A terv: 3D-s szkenneket készíteni saját pináról, 3D-printelni egy faszagányos kajakot és átszelni vele a Genfi-tavat.

A rendőri akciót az váltotta ki, hogy Igarasi elküldte a vaginájáról készített 3D-szken digitális képét annak a kábé harminc embernek, aki pénzt adott a projekthez a camp-fire.jp adománygyűjtő oldalon, és ez a hatóságok szerint törvénybe ütköző cselekedet, közszeméremsértés vagy ilyesmi.

A művésznő ábrája a camp-fire nevű crowdfundingozós oldalról.

Egyébként kábé kétmillió forintnak megfelelő japán jent sikerült összegyűjtenie, kétszer annyit, mint amennyi az eredeti cél volt.

Igarasi hasonló művészi koncepció alapján már készített kisebb tájkép-diorámákat, deko-man néven (szójáték a dekor és a japán manko – magyarul: pina szavakból), amelyeknél a táj mintázata rajzolta ki a művésznő vagináját.

Például:

(via: Kotaku, Independent)