Mennyire jó ötlet egy megerőszakolt tinin viccelődni?

életmód
2014 július 16., 12:14
comments 238

Jada olyan bátorságról tett tanúbizonyságot, mint még kevesen. Kiállt a támadói, és a nemi erőszakon gúnyolódók ellen. Jadát ugyanis egy házibulin bedrogozták, levetkőztették és valószínűleg meg is erőszakolták. Mindezek után pedig a lány megbecstelenített testéről készült képeket a #jadapose hashteggel tették közzé. A lány akkor döbbent rá, hogy mi történhetett vele, amikor az online világból áradni kezdtek felé a képek. Nem csak a sajátjai. Azt, hogy áldozattá vált, sokan kigúnyolták. A róla készített képet utánozva, lőttek nem kevesen képeket, ahogy fekszenek a földön, kicsavart végtagokkal. Aztán meg is osztották, mert nyilván őrült vicces, ha bedrogoznak, majd megerőszakolnak, és aztán az öntudatlan állapotban lefotóznak.

Sokan képtelenek voltak megbirkózni a netes zaklatás és megszégyenítés ennél enyhébb formáival is, több áldozata is van már az ehhez hasonló történeteknek. Azonban Jada valamiért úgy döntött, hogy arccal, keresztnévvel vállalja, a vele történteket, és visszavág a támadóinak és mindazoknak, akik szerint jó ötlet egy megerőszakolt tinilány képein szórakozni."Dühös vagyok " - mondta. A lány édesanyja, aki nem adta arcát a kampányhoz így kommentálta az esetet: "Nincs ember, aki megérdemelné ezt."

Egyre többen teszik ki saját képüket a közösségi oldalakra #IAmJada hashtaggel, hogykifezejezzék az együttérzésüket és tiszteletüket iránta. Más felületeken, például a Facebookon tiltakozó plakátok keringenek, felhívva a figyelmet, hogy az erőszak nem vicces.

jada

A houstoni rendőrség most vizsgálja az ügyet. A Twitter és az Instagram eltávolította az eredeti képeket, de néhány gif még ma is elérhető.

(via The Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.