Gyanús lett az Együtt-PM-nek Gianni belvárosi étterme

Erről a négyszáz négyzetméterről van szó.Fotó: Trattoria Pomodoro

Közérdekű adatigénylést nyújt be Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke az V. kerületi önkormányzathoz. Az összes belvárosi üzleti ingatlan értékesítésére kíváncsiak. Azért, mert tudomásuk szerint

Gianni négyzetméterenként 180 ezer forintért jutott hozzá Arany János utcai étterme 400 négyzetméteréhez.

Ami az Együtt-PM szerint látványosan kevés, mert a környéken piaci forrásaik szerint akár egymillió forintba is kerülhet a felújított üzlethelyiségek négyzetmétere.

Gianni ingatlanát az eladás előtt Rubovszky György cége becsülte fel. Rubovszky a parlament mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke, lánya, a belvárosi KDNP elnöke, Rogán Antal alpolgármestere.

Juhász szerint ez így már a Hunvald-ügyhöz hasonlít, ahol szintén baráti értékbecslők szakvéleménye alapján értékesítettek nyomott áron nagyértékű ingatlanokat.

Update: Az V. kerület sajtóosztálya a következőkkel egészítette ki a cikk megjelenése után a hírt:

"A Város Fm Kft. 1995 vége óta dolgozik a Belváros- Lipótváros Vagyonkezelő Zrt.-nek. Tizenkilenc éve állnak kapcsolatban a Belvárossal, korábban a baloldali kerületvezetés is őket foglalkoztatta. A cég fő feladata az önkormányzati ingatlanregiszter karbantartása. Juhász Péter állításával ellentétben az értékbecslést nem minden esetben a Város Fm Kft. végzi, mert nagy értékű ingatlanok értékesítése esetén Belváros-Lipótváros Önkormányzata minden alkalommal igazságügyi értékbecslőt kér fel."