Lemondott a Tesco vezérigazgatója

gazdaság
2014 július 21., 15:03
comments 20
photo_camera A Unilever Group által közreadott dátummegjelölés nélküli kép Dave Lewisról. MTI/EPA

A képen látható Dave Lewis veszi át a brit kiskereskedelmi óriáscég, a Tesco vezetését, miután ma délelőtt bejelentették, hogy lemond Philip Clarke eddigi vezérigazgató. Clarke három évig vezetette a Tescót, de nem sikerült áttörést elérnie, a cég eredményei nem alakultak túl jól, és az idei kilátások is romlottak az elmúlt időszakban. A Tesco a világ harmadik legnagyobb kiskereskedelmi üzletlánca, piaci értéke 23 milliárd angol font, alkalmazottainak száma világszerte 530 000 fő. (Magyarországon tizezer körüli.) Én személy szerint nagyon sokat várok a váltástól, például a Tesco Finest Alsace Riesling és a Finest Carignan visszatérését, valamint a Tesco Fines American Double IPA és a Tesco Finest Premier Cru Champagne azonnali behozatalát!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.