Meghalt világ 35. leggazdagabb embere, az Aldi tulajdonosa

GYÁSZ
2014 július 21., 14:27
comments 19

4,7 ezer milliárd foritnt. Kb. ekkora volt a 94 éves Karl Albrecht vagyona. Ő testvérével Theo-val közösen építette ki a világ egyik legnagyobb áruházláncát az Aldit. 1946-ban kezdték Essen városában, ott vették át édesanyjuk élelmiszer üzletét. A nyilvánosság elől mindig elzárkóztak, ennek főleg az volt az oka, hogy Teho-t 1971-ben elrabolták, és 17 napig tartották fogva. A vagyont Karl egyetlen fia, Bertold örökölte volna, de ő 2011-ben, 58 éves korában meghalt. Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz az Albrecht vagyon sorsa. (telegrpah)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.