350 foga van egy indiai srácnak

7 órás műtéttel több mint 232 fogát és fogszerű képződményét húzták ki egy 17 éves indiainak egy mumbai kórházban.

„Sokkal több is volt ott, de a kisebbeket nehéz volt észrevenni és kihúzni is, mivel még növésben voltak”

- mondta a fiú egyik sebésze. A fiú szájüregének jobb felében elhelyezkedő fogképződmények közül voltak mustármagnyi, de üveggolyónyi méretűek is. A kórház fogászati osztályának vezetője elmondta: a darabkák egy őrlőfogból alakultak ki, és valószínű, hogy már a fiú gyermekkorában keletkeztek.

„Összesen 232-t számoltunk meg, de több mint 350 lehet a fogképződmények teljes száma"

– mondta Szunanda Dirvare osztályvezető, aki szintén tagja volt az operációt végző csapatnak.

A 10. osztályos Asik Gavai július 10-én ment a kórházba, heves fájdalmai voltak, a fél arca hatalmasra duzzadt. Az orvosokat megdöbbentette, hogy már 1,5 éve élt így.

Első pillantásra látszott, hogy az alsó állkapcsa felét elborították a fogak. A betegséget fejlődési rendellenességnek írta le az orvos, az orvostudomány történetében az egyik legritkább esetnek ítélte – írja az MTI az Asian Age nyomán.

„További vizsgálatoknak vetjük alá, tanulmányt írunk róla. A legtöbb fog, amit orvosok egyszerre kihúztak egy páciensnél, az 25 vagy 32 volt, úgyhogy világrekordról beszélhetünk”

– mondta Toravade.

A hétfőn végzett műtét után a fiú egészséges, de fogai növekedését folyamatosan ellenőrizni kell. A kezelőorvos azt mondta:

„Az extrém foghúzás az arcvonásait is megváltoztatta. Annyira megváltozott, hogy még az édesanyja is alig ismerte fel.”

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.